ACI je ponosni sponzor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja i Cro Cup-a

Najveći lanac marina na Mediteranu ponosni je sponzor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja čime je nastavljena duga tradicija aktivne podrške hrvatskim sportašima

ACI d.d. ovog je svibnja realizirao još jednu u nizu značajnih suradnji sa sportskom zajednicom, čime je nastavljena duga tradicija aktivne podrške mladeži kao budućnosti hrvatskog sporta i društva općenito. ACI će tako od sada podržavati i Hrvatski savez daljinskog plivanja, koji u relativno kratkom periodu svog postojanja, uz značajna postignuća vezana za popularizaciju plivanja na otvorenim vodama i uspostavljanje sustava natjecateljskih i rekreativnih plivačkih maratona duž čitave Jadranske obale, postiže i značajne sportske rezultate. Na tragu zajedničke misije, ACI će sponzorirati provedbu ˝Cro Cup˝ natjecanja, utrke u sklopu hrvatskog kupa daljinskog plivanja koja će se održavati u periodu od 15. lipnja do 15. rujna 2023. godine pod nazivom ACI CRO CUP RACE.

Sinergija vodenih sportova pod sigurnim okriljem najvećeg lanca marina na Mediteranu

„Već punih 40 godina ACI kroz razne suradnje promiče hrvatski sport, kako onaj na vrhunskoj razini s ciljem promidžbe Lijepe naše, tako i onaj rekreativnog karaktera s ciljem poticanja cjelokupne zajednice na zdrav i aktivan život. Posebno smo ponosni i zahvalni na prilici da, uz Hrvatski vaterpolski savez i istaknute pojedince domaćeg sporta kao što su Ivica Kostelić, Palma Čargo i Tonči Stipanović te brojne lokalne sportske klubove i udruge diljem naše zemlje, sada podržimo i Hrvatski savez daljinskog plivanja, koji zagovara još jedan sport temeljen na izdržljivosti, snazi i izvrsnosti, što su ujedno i naše vlastite vrijednosti. Kao regionalni lider u nautičkom sektoru, smatramo da je važno podržati sportove koji su vezani uz more i vodu, a posebice ako je riječ o manje poznatim i zastupljenim disciplinama koje itekako zaslužuju veću pozornost zbog psihofizičkih dobrobiti koje nude, posebice za mlađe naraštaje“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović.

Kao tvrtka koja djeluje u nautičkom sektoru, ACI ima snažnu povezanost s morem i vodenim sportovima, te prepoznaje važnost promicanja sporta i aktivnog načina života. Naravno, riječ je, ne samo o prirodnoj i logičnoj vezi, već i o važnom partnerstvu za budući razvoj ovih, nešto manje zastupljenih, ali ništa manje važnih domaćih sportova. Promovirajući Republiku Hrvatsku kroz sport i turizam, ACI posebno prepoznaje i cijeni vrijednosti sporta i domaćih sportaša, kao što su predanost, upornost, timski rad, poštenje i fair play. Osim što ih zagovara kroz sponzorske aktivnosti, ACI d.d. i kao zajednica dijeli ove vrijednosti – težeći predanosti, inovativnosti i usmjerenosti prema moru i čovjeku.

ACI kroz već tradicionalnu potporu mladim sportašima promiče zdrav život s ciljem oplemenjivanja zajednice

“Kao predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u ime cijele naše zajednice zahvaljujem ACI-ju koji je prepoznao i podržao naše vrijednosti. Sretni smo što smo upravo u ovoj godini, kada ACI kao jedna od najznačajnijih nacionalnih kompanija obilježava 40 godina postojanja, uspjeli ostvariti ovakvu vrijednu suradnju. To je za nas velika čast i priznanje za naš rad. Zato smo odlučili nazvati utrku ACI CRO CUP RACE, kako bismo na taj način još jednom istaknuli važnost ove suradnje. Ova suradnja potvrđuje važnost i veliki potencijal daljinskog plivanja u Hrvatskoj te nam daje dodatnu motivaciju za daljnji razvoj ovog sporta” ističe Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Nastavno na niz brojnih sportskih manifestacija pod pokroviteljstvom ACI-ja, jedna od ključnih aktivnosti u ovom području sada je i Cro Cup Race natjecanje u daljinskom plivanju, koje predstavlja središnji događaj u ovom sportu u Hrvatskoj, a privlači mnoge plivače i ljubitelje sporta iz cijelog svijeta. Organizator ovog velikog i važnog natjecanja, Hrvatski savez daljinskog plivanja, pod svojim okriljem okuplja mlade nade daljinskog plivanja kao što su Grgo Mujan i Klara Bošnjak, koji se spremaju za svjetsko prvenstvo u Japanu u srpnju ove godine, Patricka Eremiju koji je već ostvario značajne međunarodne uspjehe te Anu Bobanović i Mihaela Kolareka koji će predstavljati Hrvatsku na europskom juniorskom prvenstvu krajem rujna u Grčkoj.

KALENDAR ACI CRO CUP RACE 2023:

22.6.2023. Vinišće – 3000 m
1.7.2023. Rtina – 10000 m
15.7.2023. Podstrana – 7500 m
22.7.2023. Raslina – 5000 m
5.8.2023. Preko – Zadar 4600 m
12.8. Limski kanal – 5000 m
15.8. Šilo – Crikvenica – 3300 m
19.8. Omiš – 10000 m
26.8. Dubrovnik – 5000 m
3.9. Silba – 3000 m