Maraton Galešnjak – Pašman (3.000 m) – propozicije i prijave

KDP Donat organizira prvi plivački maraton Galešnjak – Pašman. Maraton u dužini od 3.000 m će se održati u subotu 31.07.2021 u 09:00 sati.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija). Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1. km). Ispred prvog plivača ide jedrilica, tako da svi plivači vide pravac do prve bove. Čim jedrilica dodje do prve bove stati će 5 metara desno, tako da svi plivači prolaze izmedju jedrilice i crvene bove (lijevim ramenom). Zatim se pliva uz obalu (4 bove svakih 500 metara) lijevim ramenom uz bove. Cilj je mjestu Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla (konfiguraciju staze i lokaciju ciljne table možete vidjeti na slikama na dnu ove stranice).

Broj natjecatelja je ograničen na 80 plivača, a prijaviti se možete na obrascu niže, ili na licu mjesta ukoliko kvota natjecatelja ne bude popunjena. Kotizacija za natjecanje je 50 kn za sve natjecatelje i plaća se neposredno prije natjecanja.

Svi natjecatelji će dobiti majicu za isplivani maraton, najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare, a najbolji u svojoj starosnoj kategoriji (do 15, do 29, do 44, do 59 i preko 60) će dobiti medalje.

Satnica natjecanja započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju kod velikog mula u 07:30, da bi se u 08:15 brodom prebacili svi na otok Galešnjak. Također, natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Neviđana u 7:30. Utrka počinje u 09:00 sati. U 11 sati natjecatelji imaju ručak i okrjepu, u 12:00 sati je proglašenje pobjednika, a u 13:00 svi se brodom vraćaju u Turanj.

Parking:

Za sve plivače osiguran je besplatni parking u Turnju, no morate ispod vjetrobranskog stakla svog vozila staviti odštampanu obavijest, koju možete preuzeti sa slijedeće poveznice: Galešnjak Turanj parking.

Propozicije:

Preuzmite detaljne propozicije maratona Galešnjak – Pašman 2021.

Prijave za natjecanje su zatvorene

Popis prijavljenih:

Konfiguracija staze: