Kraj sezone CroCup-a i Zadar OWS

Bilo je sunčano i tiho subotnje jutro, galebovi su bešumno klizili nebom, a ispod njih se ljeskalo i plavilo mirno more. Naše marljive klupske pčelice – Slavko, Joško, Hrvoje, Dražen, Monika, Silva, Saša (oprostite ako sam koga previdjela) – okupile su se u zoru da pripreme sve kako bi velika završnica Cro Cup sezone protekla glatko i na visini. E pa pčelice, ovim vam putem zahvaljujem jer bez vašeg višednevnog angažmana ne bi bilo ničega. Lagano su počeli pristizati plivači snenih očiju, s prvim kavicama raslo je i raspoloženje, ljuti protivnici u vodi na suhom su se srdačno pozdravljali sa širokim osmijehom na licima iako se o plasmanu mnogih odlučivalo baš na ovoj, posljednjoj utrci.
Opuštena atmosfera smekšala je čak i direktora Cro Cupa Milivoja Mirosavca koji je prvi put u povijesti, na sveopće oduševljene okupljenih, dozvolio plivanje sa satovima. Kako se primicalo 9 sati, uzbuđeni natjecatelji ušli su u more. Oglasila se startna truba, voda se zapjenila, a mi pojurili u susret svojoj plivačkoj sudbini. Staza je bila odlično označena, a strateški razmješteni suci budno su pazili da sve bude po pravilima.

Na Zadarskom 25 prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji osvojile su naše cure Lea Ikić, Antonela Šimičević i Sanja Novosel, dok su među dečkima slavili Bojan Hudec, Alen Fain i Marko Begović.

Pobjednici velikog maratona su Grgo Mujan (Split), Filip Cigić (Mladost) i Jakov Igrec (Poreč), a od žena tri Mladostašice: Matea Sumajstorčić, Amina Kajtaz i Lucija Aralica.

Nakon odličnog i mnogo hvaljenog roštilja popraćenog kolačima, krenuo je i glavni event – dodjela Cro Cup odličja za ovu sezonu. Raspoloženi Dražen i Milivoj imali su poneku dosjetku za svakoga, a Hrvoje je bez kraja i konca dijelio i dijelio medalje svih vrsta i oblika, uz tek poneku promjenu spola i godišta dobitnika, tek toliko da razbije monotoniju. Kako smo prošli? Rekla bih više nego solidno, a vi procijenite iz ovog kratkog pregleda.
Naše cure uspješno su obranile drugo mjesto u ekipnom poretku: najbolja maratonka među gimnazijalkama – Marija Kuman, pojavom krhka, ali srčana Rita Herceg i sveprisutna Sanja Demut (ona crvena).
U kategorijama:
Zlato: Sanja Demut (nisam li rekla da je sveprisutna?)
Srebro: prekrasna Marija Kuman, pametan, zgodan (i slobodan) Matija Sorić i naše dvije munje – Miran Brzi Hrđok i Dražen Još Brži Adžić
Bronca: vječno mlada, zgodna i nasmijana Silva Masnov i razigrani dječarac Hrvoje Bailo

Još jedna sezona je iza nas, ali nastavite vrijedno trenirati da postanete brži, bolji i jači i možda se iduće godine i vi okitite zasluženim metalnim perjem, a vaše se ime nađe u završnom izvještaju. Swim on!

Sanja D