TORETA OPEN WATER – SILBA 2015


Koncertom i maratonom započelo Silbensko kulturno i sportsko ljeto

Silbensko kulturno i sporsto ljeto započelo je ovog vikenda. U nedjelju, 21. 6. ’15. točno u 18:38 h glazbom je pozdravljen ljetni Solsticij! Koncert kojim je Silba započela svoja događanja ujedno je bio i slavlje za početak ljetak, a održala ga je Franciska Fis uz klavirsku pratnju Davora Hercega!

Dan kasnije održan je prvi Toreta open water – Silba 2015, na kojem je sudjelovalo 50 plivača koji su se natjecali u 4 kategorije .Apsolutni pobjednik bio je Dražen Adžić koji je stazu dugu 2,5 km preplivao za manje od pola sata ( 29:56 h). U stopu ga je sljedio kadet Marko Radović ( 30:54 h),dok je treće mjesto pripalo Svenu Troskotu ( 33:27 h). Među ženama pobjedu je odnijela Petra Rudić ( 33:02 h), druga je na cilj stigla Barbara Ćustić ( 34:24 h), a treća Silva Žabo ( 36:09).

S ova dva događaja započela je turistička sezona na najudaljenijem otoku zadarskog arhipelaga i prvom eko otoku u Jadranu.

Inače, Silba je ovu godinu započela brendiranjem sebe kao prvog eko otoka u Jadranu, na ančin da sve što se na Silbi uzgoji ugostitelji turistima iznesu na stol.