Završnica sezone Hrvatskog Kupa u Zadru

U Zadru će se u subotu 12.09.2020. na stazi pored bazena Kolovare, plivati posljednja utrka ovogodišnje sezone Hrvatskog Kupa – CRO CUP-a. Start utrke je u 9:00 sati, a duljina staze je 5000 m.
Ova utrka odlučivat će o mnogočemu u ovogodišnjem CRO CUP-u.  Neizvjesna je borba za ekipnog pobjednika u muškoj konkurenciji između KDPSR POREČ i splitskog POŠK-a, a također će se odlučiti i o pojedinačnom pobjedniku kod muškaraca između Petra Matića (KDP POŠK) I Grge Mujana (KDP SPLIT). Kod žena je situacija u tom pogledu već jasna, ekipne pobjednice su plivačice KDP SPLIT, a pojedinačnu pobjedu već je osigurala njihova članica Antonia Buličić.
Ovogodišnja sezona bila je po mnogočemu različita u odnosu na prethodne, zbog epidemije COVID19 virusa. Broj utrka je znatno smanjen (7 u odnosu na uobičajenih 10-13) a i same utrke su se odvijale na specifičan način zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera.
Unatoč svemu, organizator Hrvatski savez daljinskog plivanja je više nego zadovoljan ovogodišnjom sezonom, a naročito zbog činjenice da  se u borbu za pojedinačne i ekipne plasmane uključio daleko veći broj mladih plivača.  Veliki iskorak u tom pogledu napravili su KDP POŠK, KDP PRIMORJE, HAKDP MLADOST, uz već standardne KDP SPLIT, KDPSR POREČ I KDP DONAT.
Zaključujemo sezonu uvjereni da će u idućoj i ostali klubovi slijediti taj primjer i animirati još veći broj mladih plivača.