Prvenstvo Hrvatske na 10k u Omišu

Nakon osvježavajuće kišice, na startnoj liniji pojavila se šačica najhrabrijih – 17 plivača i 5 plivačica odlučnih da se uhvate u koštac s najzahtjevnijom dionicom Cro Cupa, a među njima i naša odvažna trojka: Dražen Adžić, Matija Sorić i Sanja Demut. Uvjeti su bili gotovo idealni, s oblacima koji su plivačima štitili leđa i bonacom koja je pozivala na višesatno plivanje.
Kroz cilj je, očekivano, prvi prošao Grgo Mujan iz KDP Splita, dok je najbrža žena bila Petra Mijić iz istoga kluba. Uobičajeno odličan Dražen isplivao je dionicu za 2:31:15, Matija, kojem je to bila prva desetka, pa je imao blagu tremu, odradio je dionicu za 2:56:38 (bravo Matija!), dok je Sanja još jednom ponijela laskavu titulu osobe koja je posljednja završila Omišku utrku u limitu, dotaknuvši ciljni banner nakon pukih 3:27:00. Dva plivača i jedna plivačica nisu uspjeli isplivati 10 km u roku.
Iscrpljeni, ali zadovoljni, za svoj trud nagrađeni smo izdašnim količinama vrlo ukusne hrane, zveckavim medaljama i jednim peharom. Dražen je osvojio apsolutno drugo mjesto u kategoriji najbržeg Dalmatinca, Matija srebro, a Sanja zlato u svojim dobnim skupinama.

Sanja D