Podstrana 18.-19.7.2020.

Štafetno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju i prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 7500m za juniore i mlađe seniore, plivački maraton Podstrana 18.-19.7.2020.

Vikend u Podstrani počeo je smrzavanjem na vjetru i kiši, te se u istom stilu nastavio plivanjem u neugodno hladnom moru. Našu promrzlu štafetu, u sastavu: Dražen Adžić, Antonela Šimičević, Matija Sorić i Sanja Demut, na štafetnom je prvenstvu, u vrlo neizvjesnoj završnici i usprkos Draženovom luđačkom sprintu od kojega je infarkt hvatao i gledatelje, na kraju ipak potukla ekipa KDP Splita, te smo osvojili utješno srebro u veteranskoj kategoriji.

Na nedjeljnom maratonu dužine 7500m, već uhodana štafetna ekipa dobila je pojačanje – mlade nade Mariju Kuman, Ritu Herceg i Leonarda Veleslavića, te nešto starijeg Niku Vlatkovića. Marija je pokupila sve što se dalo pokupiti i vratila se kući bogatija za lijepu hrpicu medalja, uključujući srebro u juniorskoj kategoriji i broncu u vrlo jakoj konkurenciji mlađih seniorki, a i svi veterani osvojili su ponešto u svojim kategorijama – Sorić i Demut zlato, Adžić i Vlatković srebro.

Sanja D